Znam pewną firme gdzie zawsze mozna dostac dobrą cenę ale niestety ze śląska
P.S. Ja mam do sprzedania nowe DLS ale C6 8)
te też rozważam, ale wolałbym jednak MS6 8) Ile za C6 :?:
BTW nie mógłbyś się może w tej firmie podpytać o cenę MS6 :?: Może byśmy się jakoś dogadali :?: :wink:
Czy ktoś nie ma jakiegoś znajomego w hurtowni, albo innej "wtyki"
Moge zapytac, czy to co Cie interesuje moze zalatwic moj znajomy, ktory mi motowal sprzet.
Bedziesz sam zakladal ? Bo moge polecic czlowieka, ktory mi robil i zrobil to naprawde profi... Lacznie z tapicerowaniem, etc... Jakby co mam zdjecia z montazu
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść" STOP ECO-TERRORISM!
Bedziesz sam zakladal ? Bo moge polecic czlowieka, ktory mi robil i zrobil to naprawde profi... Lacznie z tapicerowaniem, etc... Jakby co mam zdjecia z montazu
Ale oprócz wytłumiania miałeś np. głośniki wciągnięte poza tapicerkę, czy w miejscach fabrycznych poprostu lepiej i solidniej zamontowane.
Jeśłi możesz to ja chetnie obejrzę zdjęcia - może być na priva)
Ale oprócz wytłumiania miałeś np. głośniki wciągnięte poza tapicerkę, czy w miejscach fabrycznych poprostu lepiej i solidniej zamontowane.
Glosniki sa w fabrycznych miejscach.
Zalozenie bylo takie, zeby maksymalnie nie rzucalo sie w oczy. Tak wiec wzmacniacz jest schowany w boczku. Subwoofer jest odpinany w razie jakbym potrzebowal calego bagaznika... Tweetery jeszcze beda poprawione bo wtedy zabraklo czasu, na lepsze ich umiejscownie...
Zamieszczone przez arci9
Jeśłi możesz to ja chetnie obejrzę zdjęcia - może być na priva)
Zaraz je obrobie i wrzuce.
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść" STOP ECO-TERRORISM!
Będę zakładał sam.
[ Dodano: Pon Lis 01, 2004 12:23 ]
Zamieszczone przez Purchawa
Glosniki sa w fabrycznych miejscach.
Zalozenie bylo takie, zeby maksymalnie nie rzucalo sie w oczy. Tak wiec wzmacniacz jest schowany w boczku. Subwoofer jest odpinany w razie jakbym potrzebowal calego bagaznika... Tweetery jeszcze beda poprawione bo wtedy zabraklo czasu, na lepsze ich umiejscownie...
Głośniki zostawiam w miejscach fabrycznych, tweetery też. Wygłuszam drzwi i na razie styka. Na wiosnę znajomy dorobi mi suba do wnęki w bagażniku i być może założę wzmacniacz. Ale to na razie odległe plany. Na początek mają być wygłuszone drzwi i dobre głośniki. I musi mi wystarczyć. :szeroki_usmiech:
Głośniki zostawiam w miejscach fabrycznych, tweetery też. Wygłuszam drzwi i na razie styka. Na wiosnę znajomy dorobi mi suba do wnęki w bagażniku i być może założę wzmacniacz. Ale to na razie odległe plany. Na początek mają być wygłuszone drzwi i dobre głośniki. I musi mi wystarczyć.
Misiek, jeśli chodzi o DLSA MS6 to za dużo basu nie będizesz miał, oczywiście zależy co potrzebujesz- ja mam jakieś dziwne wymagania i dla mnie jest z samych głośników mało :mrgreen: , ale we wtorek możesz to zweryfikować 8)
a..i nie wiem jak takie głośniczki zagrają pod samym radiem - moje są podłączone pod wzmaka(a MS6 maą po 100watt w rmsie) ale jakby coś to są tematem na przyszłość gdy sprawisz sobie piec
Misiek, jeśli chodzi o DLSA MS6 to za dużo basu nie będizesz miał, oczywiście zależy co potrzebujesz- ja mam jakieś dziwne wymagania i dla mnie jest z samych głośników mało :mrgreen: , ale we wtorek możesz to zweryfikować 8)
Spodziewam się - zwrotnice obcinają :krzywy
Zamieszczone przez arci9
a..i nie wiem jak takie głośniczki zagrają pod samym radiem - moje są podłączone pod wzmaka(a MS6 maą po 100watt w rmsie) ale jakby coś to są tematem na przyszłość gdy sprawisz sobie piec
Napewno zagrają ładnie :szeroki_usmiech: Głośno dopiero po puszczeniu przez wzmaka :mr_yellow: Co by nie mówić do fabrycznych papierowych nie ma co porównywać k
Nie wiem jeszcze tylko czy nie zdecyduję się na DLS'y C6... :roll:
???- zwrotki rozdzielają na odpowiednie głośniki sygnłą o danej częstotliwości, nic ci nie zabierają, jeśli w radiu masz aktywną zwrotkę to sobie obetniesz albo puścisz całe pasmo....
Nie wiem jeszcze tylko czy nie zdecyduję się na DLS'y C6...
Tutaj ci nie pomogę - ale u mnie możes posłuchać MS6 a może gdzie indziej porównasz C6, weź tylko poduwagę ,że MS6 już mają inny tweeter - lepszy.
???- zwrotki rozdzielają na odpowiednie głośniki sygnłą o danej częstotliwości, nic ci nie zabierają, jeśli w radiu masz aktywną zwrotkę to sobie obetniesz albo puścisz całe pasmo...
khem khem... skoro rozdziela na odpowiednie głośniki sygnał o danej częstotliwości to na gwizdki idą częstotliwości właściwe dla tonów wysokich, na głośniki idą częstotliwości właściwe dla tonów średnich a częstotliwości właściwe dla tonów niskich idą się paść :twisted:
Od razu mówię, że nie znam sie na car-audio ale na logikę tak mi to wygląda :mr_yellow:
I tak to zadziałało u mnie w Feli - więcej basu miałem na kijowych głośnikach dwudrożnych niż po wygłuszeniu drzwi na zestawie JBL - niskie tony poszły się paść. Grało to ślicznie czyściutko ale kompletnie bez basu :roll:
Zamieszczone przez arci9
Tutaj ci nie pomogę - ale u mnie możes posłuchać MS6 a może gdzie indziej porównasz C6, weź tylko poduwagę ,że MS6 już mają inny tweeter - lepszy.
i prawie dwa razy wyższą cenę :krzywy 540zł vs 1059 :cry: ale różnią się równiez dośc znacznie parametrami głośników 165mm :idea:
khem khem... skoro rozdziela na odpowiednie głośniki sygnał o danej częstotliwości to na gwizdki idą częstotliwości właściwe dla tonów wysokich, na głośniki idą częstotliwości właściwe dla tonów średnich a częstotliwości właściwe dla tonów niskich idą się paść
Od razu mówię, że nie znam sie na car-audio ale na logikę tak mi to wygląda
I tak to zadziałało u mnie w Feli - więcej basu miałem na kijowych głośnikach dwudrożnych niż po wygłuszeniu drzwi na zestawie JBL - niskie tony poszły się paść. Grało to ślicznie czyściutko ale kompletnie bez basu
To jest system dwudrożny - zwrotka w tym zestawie dzieli sygnał gdzieś od 20kz do bodajże 1khz(albo jakoś tak - nie pamiętam) na głośnik średnio-niskotonowy i rersztę pewnie do 20KHZ na tweeterek - tak mniej więcej.
Co do tego co napisałę - czy głośniki grają basiorem to mnóstwoi parametrów ma wpływ, chociażby moc wzmaka(czy to w radiu czy w piecu), wygłuszenie, wreście komora(też typ komorya czy zamknięta czy otwarta).- nie wspomnę o biegunowości.
Mogę ci podać taki przykład- mój koolega ma Ibizę (nową) ma tam głosniki Signata H16, basior jest nbaprawdę fajny i przyjemny - ja gdy kupiłem te same głośniki, ani w Octavi ania w Hondzie nie uzyskałem choć zbliżonego efektu - w Seacie komora w drzwiach jest cała zabudowana, ścianki są z metalu - u mni w octavi mimo podłączneia do pieca i wygłuszeniu drzwi nie grały jak powinny.
Jeśłi masz możliwości odsłuchu to tym przede wszystkim się kieruj - ważne że u mnie możesz posłuchać w takim samym aucie - nie wiem jak z C6 - różnica cen faktycznie jest spora, słuchałem jeszcze zestawu PS6, zbliżony cenowo do C6 i dla mnie nie była i słaba średnica i kiespki bas - pozostaje tylko słuchać.
nie wiem czy widziałeś opisy doi głośników , które cię interesują:
Mogę ci podać taki przykład- mój koolega ma Ibizę (nową) ma tam głosniki Signata H16, basior jest nbaprawdę fajny i przyjemny - ja gdy kupiłem te same głośniki, ani w Octavi ania w Hondzie nie uzyskałem choć zbliżonego efektu - w Seacie komora w drzwiach jest cała zabudowana, ścianki są z metalu - u mni w octavi mimo podłączneia do pieca i wygłuszeniu drzwi nie grały jak powinny.
widocznie wygłuszyłeś tylko blachy zewnętrzne, nie swtworzyłeś głośnikom komory zamkniętej,
stąd brak niskiego zejścia midbasów.
pozdrawiam
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz